„Niecodzienna” w dobrym smaku

PRASA \ Dobra kuchnia, dźwięki ciszy wyborczej i rekord w rzucie telefonem

numer 2158 - 19.10.2018 Kultura

Żonglujemy światowymi smakami. Prędkość, z jaką rozwijają się smaki Polaków, to szybkość świetlna! Mamy wszystko i wszystkiego chcemy próbować – mówi „Niecodziennej Gazecie Polskiej” restaurator Artur Jarczyński. Jutrzejsze wydanie magazynu dołączonego do „Codziennej” zapowiada się bardzo apetycznie.

Artur Jarczyński jest restauratorem od 28 lat. Zaprasza swoich gości do Jeff’sa, restauracji U Szwejka, Bazyliszka czy Sukiennic… W rozmowie z „Niecodzienną” prezentuje bardzo wyjątkowy styl biznesowy. – Dziś misja dobrych restauratorów jest już zdefiniowana. Najważniejszą inwestycją przy budowaniu restauracji jest serce, które trzeba w nie włożyć. Nie pieniądze. […] Jak ktoś chce otwierać sieć restauracji, to znaczy, że chce robić biznes. Ja się na tym nie znam. Wiem, że powinno się kochać drugiego człowieka i chcieć go ugościć. W branży posuwam się powoli. Nie mam stu restauracji. To, co mnie pcha do przodu, to służba człowiekowi. Jeżeli Pan Bóg będzie mi kazał robić inne rzeczy, to będę robił inne rzeczy – mówi Jarczyński. Za każdym razem podkreśla, że używa sformułowania „gość”, a nie „klient”



zawartość zablokowana

Autor: Sylwia Krasnodębska


Pozostało 50% treści.

Chcesz przeczytać artykuł do końca? Wyślij SMS i wprowadź kod lub wykup prenumeratę i zaloguj się.

Dostęp do artykułu
wyślij sms o treści GP1 na numer 7155
koszt 1 zł (1,23 zł brutto)
Prenumerata
Mam dostęp
zaloguj się