„Niecodzienna” przedświątecznie

PRASA \ Czytelnicy przy wielkanocnym stole

numer 2302 - 12.04.2019Kultura

Planując wielkanocne stoły, warto sięgnąć po jutrzejszą „Codzienną”. W dołączonym do niej magazynie „Niecodzienna Gazeta Polska” pokażemy, jak połączyć kulinarną tradycję z nowoczesnością.

Zbliżają się Święta Wielkanocne, a to, że pościliśmy wcześniej, będzie świetną wymówką, aby nadrobić zaległości przy stole. W jutrzejszej „Niecodziennej” o tym, jak skomponować świąteczne potrawy, aby nie nabawić się niestrawności oraz zachować pełnię energii na poświąteczne dni. W tekście Justyny Pietrzykowskiej przeczytamy m.in., że sałatki warzywne to świetna forma wsparcia naszego układu trawiennego i dostarczenia składników odżywczych. „Natomiast rozważmy zamianę tradycyjnego majonezu, którego łyżka zawiera około 166 kalorii, na jego wersję fit”. Jak go przyrządzić? Zapraszamy do lektury. W tekście również o tym, co dodać do tradycyjnego barszczu, by nabrał właściwości wzmacniających naszą odporność. Poznamy również alternatywne pomysły na świąteczny pasztet i bardzo słodki, choć niecukrowy mazurek.

W numerze tradycyjnie znajdzie się miejsce na Niecodzienną Listę Przebojów Piotra Łuczuka. Uwielbiana przez czytelników kolumna będzie poświęcona strajkowi nauczycieli



zawartość zablokowana

Autor: sk


Pozostało 50% treści.

Chcesz przeczytać artykuł do końca? Wyślij SMS i wprowadź kod lub wykup prenumeratę i zaloguj się.

Dostęp do artykułu
wyślij sms o treści GP1 na numer 7155
koszt 1 zł (1,23 zł brutto)
Prenumerata
Mam dostęp
zaloguj się




















-->