Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Przedstawiamy przykładowe menu grillowe

Dodano: 04/05/2019 - numer 2318 - 04.05.2019
Skrzydełka kurczaka w miodzie Składniki: 8 skrzydełek kurczaka, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka słodkiej papryki, szczypta suszonej papryki chili, 1 łyżeczka soli kłodawskiej, 3–4 łyżki miodu, szczypta pieprzu oraz po pół łyżeczki oregano i ziół prowansalskich, oliwa ryżowa lub z pestek winogron. Przygotowanie: Przygotuj marynatę z oliwy, soli, miodu oraz ziół. Zamocz w niej skrzydełka i przechowaj w lodówce co najmniej 2–3 godziny. Następnie wrzuć skrzydełka na ruszt i grilluj przez ok. 30 minut, obracaj co kilka minut, aż się zarumienią. Aromatyczny cytrynowy pstrąg Składniki: 4 świeże wypatroszone pstrągi, 2 cytryny, pół łyżeczki pieprzu cytrynowego oraz 4 gałązki świeżej pietruszki, zioła prowansalskie. Przygotowanie: Rybę obsyp w środku pieprzem, włóż połowę plasterków cytryny oraz po
     

33%
pozostało do przeczytania: 67%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze