Rozpoczął się Jarmark Bożonarodzeniowy

Około 140 kupców oferujących produkty z Polski i kilkunastu krajów świata otworzyło swoje stoiska na rozpoczętym w piątek we Wrocławiu Jarmarku Bożonarodzeniowym. Stoiska lokalnych producentów znajdą się przede wszystkim w północnej pierzei rynku, w strefie Wrocław Społecznie i Lokalnie. Dolnośląscy producenci będą oferowali miody, przetwory z warzyw i owoców, kiszonki wytwarzane na podstawie tradycyjnych receptur oraz dolnośląskie wina i lokalne piwa. Na jarmarku będzie można również skosztować potraw z różnych regionów Polski oraz krajów europejskich – m.in. alzackich podpłomyków Flammkuchen, holenderskich i włoskich serów, węgierskiego salami, hiszpańskich churros, podlaskich wędlin. Będzie można tam też znaleźć inspiracje na
     

65%
pozostało do przeczytania: 35%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze