Otwierają się wrota smaków

GOSPODARKA W CZASIE EPIDEMII ODMROŻENIE GASTRONOMII

Na ten dzień czekali zarówno restauratorzy, jak i pasjonaci dobrej kuchni. Od poniedziałku swoją działalność wznowiła gastronomia. Wielu restauratorów szykuje się na najbliższy weekend, by uruchomić ogródki przed swoim obiektami. Zachowanie bezpiecznej odległości i środków higieny dla gości czy dezynfekcja rąk przy wejściu na teren lokalu – to niektóre nowe wytyczne resortu rozwoju dla naszej branży w ramach odmrażania gospodarki – mówi ,,Dodatkowi Dolnośląskiemu” menedżer restauracji Przystań & Marina we Wrocławiu. W przeciwieństwie do wytycznych dla branży fryzjerskiej wizyty w restauracjach czy kawiarniach nie muszą się odbywać po wcześniejszym umówieniu wizyty. Mimo to rezerwacji nie brakuje. – Naszym gościom informacje o tym, że jesteśmy
29%
pozostało do przeczytania: 71%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Interesuje Cię pakiet wielu subskrypcji? Napisz do nas redakcja@gpcodziennie.pl

W tym numerze