​Menedżerka Tokarczuk ma wędzarnię

BIZNES \ Polska noblistka Olga Tokarczuk słynie z postępowych poglądów. W przeszłości powiedziała m.in., że za 50 lat ludzkość będzie się wstydziła, że kiedykolwiek jadła mięso. Od wczoraj wiele osób w Polsce zastanawia się, czy wstydzić się będzie również menedżerka pisarki Beata Kłosowska-Tyszka, która… jest właścicielką wędzarni mięsa i wędlin Bukowy Dym. Sprawę jako pierwsza opisała w „Gazecie Polskiej” Dorota Kania. Artykuł na ten temat znajdą Państwo w bieżącym numerze tygodnika. – 13 lipca 2020 r. w Nowej Rudzie Olga Tokarczuk oraz jej przyjaciółka, a zarazem menedżerka Beata Kłosowska-Tyszka otworzyły wegetariańską kawiarnię. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że pod tym samym adresem figuruje wędzarnia mięsa i 
     

43%
pozostało do przeczytania: 57%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze