Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

AKCJA „CODZIENNEJ” \ POLSKIMI JABŁKAMI W PUTINA!

Dodano: 16/08/2014 - Numer 890 - 16.08.2014
Jabłkowe lody Składniki: Sos toffi: 125g miodu, 50 g masła, 0,5 łyżeczki esencji waniliowej i 100 ml śmietanki Jabłka: 25 g masła, 5 jabłek pokrojonych w ósemki 1. Wszystkie składniki sosu toffi rozpuścić w rondelku aż do zagotowania. 2. Jabłka wrzucić do masła na patelnię i zostawić na 4 min pod przykryciem. 3. Następnie dodać do jabłek sos toffi i gotować bez przykrycia, aż jabłka będą miękkie na zewnątrz, a twardsze w środku. 4. Włożyć do pucharka porcję lodów – najlepiej śmietankowych – następnie zaraz przed podaniem polać je sosem toffi wraz z jabłkami. Do smaku można również posypać cynamonem. Źródło: przyslijprzepis.pl
     

96%
pozostało do przeczytania: 4%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze