Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Zupa z pora i jabłka

Dodano: 22/09/2014 - Numer 921 - 22.09.2014
Składniki: 2 pory 1 łyżka masła 1 marchewka 2 ziemniaki 3 duże jabłka 1,5 litra wody sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej szczypiorek natka pietruszki Przygotowanie: Por kroimy na plasterki i dusimy na maśle pod przykrywką kilka minut na średnim ogniu. Marchew, ziemniaki i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy składniki do pora. Podlewamy wodą, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Gdy warzywa będą miękkie, zupę miksujemy. Posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!
     

95%
pozostało do przeczytania: 5%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze