Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Kapuśniak jarzynowy z jabłkami

Dodano: 23/09/2014 - Numer 922 - 23.09.2014
AKCJA „CODZIENNEJ” \ POLSKIMI JABŁKAMI W PUTINA! Składniki: 1/3 główki białej kapusty 2 kwaśne jabłka 1 marchew 1 pietruszka 1 cebula ½ selera 2–3 łyżki przecieru pomidorowego lub 2 pomidory 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 łyżka mąki Sól, pieprz, cukier Obraną marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić i zeszklić na oleju, dodając przecier pomidorowy lub pomidory bez skórki i pestek. Do gotującej się wody (około 1 litra) wrzucić poszatkowaną kapustę. Kapustę podgotować przez ok. 10 minut i dodać zmacerowane warzywa. Gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Na koniec dodać pokrojone jabłka (bez skórki i gniazd nasiennych). Z masła i mąki zrobić zasmażkę i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Smacznego! Czytelniczka Krystyna
     

96%
pozostało do przeczytania: 4%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze