AKCJA „CODZIENNEJ” \ POLSKIMI JABŁKAMI W PUTINA!

Dodano: 26/09/2014 - Numer 925 - 26.09.2014

Rożki francuskie z jabłkami SKŁADNIKI: Składniki (na 6 dużych rożków): 375 g ciasta francuskiego na maśle (1 płat), może być mrożone 3 duże jabłka lub 5 naprawdę małych sok i skórka otarta z połowy cytryny 3 łyżki rodzynków 2,5 łyżki cukru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 łyżka mąki pszennej 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką wody do posmarowania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Stolnicę oprószyć mąką. Wyłożyć na nią ciasto francuskie (jeśli jest zamrożone – wcześniej odmrozić). Ciasto powinno dojść do temperatury pokojowej (wtedy nie kurczy się podczas pieczenia). Nadzienie: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Od razu wymieszać z sokiem i skórką z cytryny, by nie ściemniały. Dodać rodzynki, cukier, cynamon, łyżkę mąki pszennej i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na 6 równych części,
     

62%
pozostało do przeczytania: 38%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze