AKCJA „CODZIENNEJ” \ POLSKIMI JABŁKAMI W PUTINA!

Łatwe crumble z zapiekanych jabłek z miodem i kruszonką Składniki: 500 g jabłek (obranych, oczyszczonych z gniazd nasiennych i pokrojonych w plasterki) 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki wody 120 ml miodu 1 łyżeczka mielonego cynamonu 170 g brązowego cukru 100 g mąki pszennej 60 g płatków owsianych 4 łyżki masła Sposób przygotowania: Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C. Lekko wysmarować tłuszczem średniej wielkości naczynie żaroodporne. Plasterki jabłek rozłożyć równomiernie w przygotowanym naczyniu. W małej miseczce wymieszać sok z cytryny z wodą i polać tym jabłka. Następnie skropić je miodem i posypać cynamonem. W miseczce wymieszać brązowy cukier z mąką, płatkami owsianymi i masłem, aż mieszanina będzie przypominać grubą bułkę tartą. Posypać tym jabłka. Piec w nagrzanym piekarniku
     

85%
pozostało do przeczytania: 15%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze