Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

AKCJA „CODZIENNEJ” \ POLSKIMI JABŁKAMI W PUTINA!

Dodano: 03/10/2014 - Numer 931 - 03.10.2014
Najlepsze placki z jabłkami Składniki 2 jajka 200 g mleka* 200 g mąki szczypta soli spora szczypta cynamonu 25 g cukru 1 kg jabłek olej do smażenia domowy waniliowy cukier puder ** Przygotowanie Oddziel białka od żółtek. Żółtka wymieszaj z mlekiem, mąką, solą, cukrem i cynamonem na gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na spore cząstki i wymieszaj z ciastem. Wmieszaj delikatnie pianę ubitą z białek. Na patelnię wlej olej i rozgrzej na średnim ogniu. Wylewaj niewielkie placuszki z ciasta i jabłek i smaż na niezbyt gorącym tłuszczu. Układaj na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Przed wyłożeniem na półmisek posyp każdą warstwę domowym pudrem waniliowym. Podawaj gorące lub mocno ciepłe, najlepiej ze szklanką zimnego mleka. * Mleko
     

73%
pozostało do przeczytania: 27%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze