Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Schabowe pieczone w jabłkach

Dodano: 08/10/2014 - Numer 935 - 08.10.2014
Składniki 4 pomidory 4 jabłka, obrane i pokrojone na plasterki cukier według uznania sól i świeżo zmielony pieprz do smaku olej lub smalec do naczynia żaroodpornego 4 cebule pokrojone w cienkie plastry 8 kotletów schabowych (każdy po ok. 150 g) Sposób przygotowania Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Pokroić w plasterki. Wymieszać w misce z obranymi jabłkami bez gniazd nasiennych. Dodać troszkę cukru i soli. Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. Delikatnie zeszklić na patelni cebulkę. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego smalcem dodać cebulkę, a na dno równomiernie położyć połowę porcji jabłek i pomidorów. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, delikatnie obtoczyć w mące i włożyć do naczynia żaroodpornego. Na kotlety położyć resztę mieszaniny jabłkowo-pomidorowej. Wszystko skropić białym winem i
     

90%
pozostało do przeczytania: 10%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze