Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

AKCJA „CODZIENNEJ” \ POLSKIMI JABŁKAMI W PUTINA!

Dodano: 09/10/2014 - Numer 936 - 09.10.2014
Kurczak z dynią i jabłkiem Składniki: • 2 pojedyncze piersi kurczaka • pół małej dyni • 2 jabłka • cebula • 2–3 ząbki czosnku • natka pietruszki • pół szklanki białego wina półwytrawnego; • 125 ml słodkiej śmietany 30% • 125 ml rosołu • przyprawy (sól, pieprz, curry i słodka papryka) Sposób przyrządzania: Dynię wyczyszczoną z nasion i obraną pokroić w kostkę. Piersi pokroić na małe kawałki, przyprawić solą, pieprzem i obsmażyć na patelni. Mięso przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w ćwierćplasterki i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać dynię, sól pieprz i poddusić pod przykryciem, aż zmięknie. Dorzucić mięso, jabłka pokrojone w niewielkie kawałki oraz posiekaną natkę. Wywar drobiowy wymieszać z winem i śmietaną, wlać do całości, dusić
     

81%
pozostało do przeczytania: 19%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze