Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Arabskie jajka na izraelskich stołach

Dodano: 28/12/2011 - Numer 93 - 29.12.2011
Po raz pierwszy w historii Izraela sześciu arabskich fermerów uzyskało izraelską licencję na produkcję jaj dla tego kraju. Nieoficjalnie produkcja mleka i jaj w Izraelu była uważana za typowo „syjonistyczną gałąź rolnictwa”. Rolnicy innych narodowości przez długie lata byli wykluczani pod różnymi pretekstami z rynku produktów nabiałowych. Arabscy fermerzy, którym wydano zgodę na produkcję jaj na rynek izraelski, przeszli ostrą selekcję. Są zadowoleni, ale wątpią, by mogli sprostać wymogom izraelskiego ministerstwa rolnictwa. Może się okazać, że produkcja będzie nieopłacalna. (oa, Haaretz.com)
     

95%
pozostało do przeczytania: 5%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze