Gotować i nie zwariować

WYWIAD \ Z AGATĄ PUŚCIKOWSKĄ, AUTORKĄ KSIĄŻKI „WIELOKUCHNIA”, ROZMAWIA SYLWIA KRASNODĘBSKA Kuchnia powinna być miejscem radości i domowego spokoju, a nie miejscem stresu i negatywnych emocji. Czasem mam wrażenie, że kuchnia jest pewnego rodzaju miernikiem relacji w rodzinie. Jeśli we własnej kuchni czujemy się źle, jeśli obawiamy się negatywnej oceny, być może warto pewne sprawy poukładać z bliskimi tak, by wszyscy zarówno w kuchni, jak i w rodzinie czuli się potrzebni i bezpieczni. Mamy dziś w telewizjach komercyjnych sporo programów kulinarnych z instrukcjami tworzenia dań wykwintnych. Nie jest to trochę frustrujące, że dzieje się to w czasach, w których wiele polskich rodzin cierpi skrajne ubóstwo? Nie oglądam, szczerze mówiąc. Owszem, wiem mniej więcej, kto je prowadzi i w jakim
     

11%
pozostało do przeczytania: 89%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze