Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Niepolityczne grillowanie

Dodano: 17/06/2017 - numer 1751 - 17.06.2017
Choć pogoda nas nie rozpieszcza, to długie weekendy stwarzają okazję do grillowania. Nie zawsze jednak to co przyjemne bywa zdrowe, ale z drugiej strony bez przesady. Potrawy z grilla bywają lepszym rozwiązaniem niż mięsa ociekające tłuszczem wprost z patelni. Ważne jest nie tylko to, co i jak grillujemy, ale i na czym. stowarzyszenie Forum Rozwoju Efektywnej Energii podaje, powołując się na badania naukowców z Politechniki Warszawskiej, że najbezpieczniejsze dla zdrowia jest grillowanie na grillu gazowym. Najgorzej w testach wypadły grille węglowe.Zespół badawczy pod kierownictwem dr. hab. inż. Artura Badydy, profesora Politechniki Warszawskiej, poddał badaniu trzy typy grillów – opalane węglem drzewnym, brykietem węglowym oraz zasilane gazem płynnym.
     

30%
pozostało do przeczytania: 70%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze