Świętomięs Polski z Wieprzowiną

W najbliższą niedzielę po raz dziesiąty odbędzie się festyn kulinarny Świętomięs Polski z Wieprzowiną, promujący polskie mięso wieprzowe. Dotychczasowe edycje tej imprezy odbywały się w Poznaniu, Chorzowie, Gdańsku, Lublinie, Rzeszowie, Bydgoszczy, Białymstoku, Łodzi i Kielcach. Tegoroczny festyn odbędzie się we Wrocławiu, na placu przy katedrze św. Marii Magdaleny u zbiegu ulic Wita Stwosza i Szewskiej w godz. 12–18. Jego organizatorami są: prezes Dolnośląskiej Izby Rzemieślniczej we Wrocławiu Zbigniew Ładziński oraz prezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej Janusz Rodziewicz. Dyrektor Dolnośląskiej Izby Rzemieślniczej Magdalena Łubkowska podkreślała w czasie konferencji prasowej, że jest to największa impreza
50%
pozostało do przeczytania: 50%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Interesuje Cię pakiet wielu subskrypcji? Napisz do nas redakcja@gpcodziennie.pl