Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Przez żołądek do Toskanii

Dodano: 23/05/2022 - Numer 3185 - 23.05.2022
fot. mat. pras./d
fot. mat. pras./d

„Toskania” to duński melodramat o brzydocie biznesu i pięknie Toskanii. Niestety, dramat bohaterów przedstawiany jest tak nieumiejętnie, że porusza niczym… dramat wbijanych do miski jaj.

Theo (Anders Matthensen) boryka się z problemami finansowymi przy prowadzeniu duńskiej restauracji. Rachunek zysków i strat nie napawa optymizmem. Satysfakcja ze smaku i wyglądu przygotowywanych potraw nie chce przełożyć się na satysfakcję z prowadzenia biznesu. Odpowiedzialność za zatrudniony zespół kucharzy przytłacza.

Wydawać by się mogło, że niespodziewana informacja o wielkim spadku, jaki Theo dostaje po ojcu w Toskanii, jest zapowiedzią wybawienia z kłopotów właściciela restauracji. Okazuje się to jednak bardziej skomplikowane. Theo źle wspomina swojego ojca, a niewyleczone traumy

     

34%
pozostało do przeczytania: 66%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze