Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Niech jedzenie nie truje 

Dodano: 08/05/2023 - Numer 3426 - 08.05.2023

Rak, zapalenie płuc, astma, parkinson to tylko niektóre choroby u dzieci wywoływane przez szkodliwe dodatki w żywności. Rodzice często nie są tego świadomi. Producenci przecież zapewniają, że ta kaszka, te chrupki czy serek są przygotowane specjalnie dla najmłodszych ze starannie wyselekcjonowanych składników. Tymczasem nawet w produktach dla niemowląt kryją się składniki zatruwające ich organizmy. 

W Polsce przepisy dotyczące wytwarzania, dystrybucji i składu żywności, w tym tej dla niemowląt i małych dzieci do lat 3, oparte są na wytycznych zewnętrznych podmiotów – Światowej Organizacji Zdrowia, Unii Europejskiej oraz Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA). Reguluje je ustawa z dnia 25 sierpnia 2006

     

9%
pozostało do przeczytania: 91%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze