Święta ziołami pachnące

#NaturaUzdrawia

Smakują i pachną wyśmienicie, wzmacniają ciało i duszę z uwagi na prozdrowotne właściwości, a także wzmacniają... więzy rodzinne. Dzisiaj o tradycyjnych potrawach świątecznych  z niecodziennymi ziołowymi dodatkami.

Tradycyjny bigos z ziołową nutą

Sekretem wyśmienitego smaku bigosu jest długość jego gotowania oraz oczywiście zastosowane dodatki. Ponieważ do świąt jeszcze mamy kilka dni, to właśnie mamy najlepszy moment na jego przygotowanie. Na początku oceniamy smak kiszonej kapusty. Jeżeli jest bardzo kwaśna, to po pierwsze możemy przelać ją wodą, a po drugie dodać świeżej kapusty w proporcji pół na pół z kiszoną. Jeżeli jednak kapusta jest zbyt mało kwaśna, to możemy ją zakwasić, najlepiej wodą z 

10%
pozostało do przeczytania: 90%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Interesuje Cię pakiet wielu subskrypcji? Napisz do nas redakcja@gpcodziennie.pl

W tym numerze