Branża HoReCa czarno widzi swoją przyszłość

SONDAŻ \ 81 proc. badanych firm z branży hotelarskiej i gastronomicznej spodziewa się pogorszenia sytuacji w I półroczu tego roku. Niemal wszyscy zapytani, bo aż 99 proc., uważają, że pandemia spowoduje upadki firm.

Nastroje i sytuacja przedsiębiorców pogarszają się z każdą informacją o poluźnieniu restrykcji, które niestety nie dotyczą ich obszaru. Choć wsparciem jest tzw. tarcza gastronomiczna, to niestety 99 proc. ankietowanych ma rację. Wiele restauracji, kawiarni, barów może nie przetrwać tej zimy – uważa Radosław Woźniak, prezes Barometru Europejskiego Funduszu Leasingowego dla HoReCa (od ang. hotel, restaurant, catering).

Aż trzech na czterech przedsiębiorców uważa, że od stycznia do marca tego roku będzie miało wyższe

     

48%
pozostało do przeczytania: 52%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze