Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Zapomniane smaki spod Grunwaldu

Dodano: 15/07/2022 - Numer 3222 - 15.07.2022

Kuchnia Warmii i Mazur stanowi mieszankę tradycji kulinarnych różnych narodów, które przez wieki zamieszkiwały ten piękny region. W tutejszych specjałach widać wpływy polskie, niemieckie i litewskie. Można przypuszczać, że mariaż ten trwa od czasu jednej z największych bitew średniowiecznej Europy – bitwy pod Grunwaldem.

Warmia i Mazury to zaskakujący region, który kryje wiele mało uczęszczanych przez turystów miejsc, nieoczywistych atrakcji turystycznych z bogatą historią i zdrowe, naturalne jedzenie.

Każdy, kto kocha dobrą kuchnię, a tradycyjne przepisy darzy szczególnym sentymentem, będzie zachwycony tym regionem. Wśród czystego powietrza i krystalicznych wód Warmii i Mazur znajdujemy prawdziwe dary natury – grzyby,

     

15%
pozostało do przeczytania: 85%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze