Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

3 x C na jesienne wirusy

Dodano: 03/10/2020 - Numer 2752 - 03.10.2020

Bogactwo witaminy C, allicyna, kumaryna, a przede wszystkim naturalne właściwości przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne – dzisiaj zachęcamy do jedzenia 3 x C, czyli chrzanu, cynamonu i czosnku.

Chrzan ma szerokie zastosowanie w kuchni. Dodajemy go do marynat oraz do kiszonek w formie pokrojonych liści i korzeni – to właśnie one gwarantują jędrność, aromatyczny smak oraz mają właściwości konserwujące i pleśniobójcze. Chrzan stosowany jest także do wyrobu musztard, majonezów, twarogów i sosów zarówno na zimno, jak i na gorąco. Doskonale komponuje się z warzywami, takimi jak jabłka czy buraki, a także z mięsami typu szynka, biała kiełbasa czy ryba w galarecie.

Chrzan zawiera więcej

     

9%
pozostało do przeczytania: 91%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze