Miodowy antybiotyk

Zawiera mnóstwo witamin, minerałów i skarbnicę cennych dla zdrowia związków flawonoidowych, które w połączeniu tworzą jego antybiotyczne właściwości. To także doskonały składnik kanapek, napojów, ciast oraz win. Dzisiaj podstawowe wiadomości o miodzie.

Miód ceniony był w starożytności zarówno przez Egipcjan, Babilończyków, Chińczyków, jak i inne kultury. Był też taki okres w historii, że stanowił nawet środek płatniczy. Najstarszy dzban z miodem ma ok. 5500 lat i odkryto go na terenie Gruzji. Dlaczego jest on tak ważny we współczesnej medycynie naturalnej?

Przeprowadzone badania kliniczne potwierdzają, że miód jest nieoceniony w leczeniu chorób dróg oddechowych, w tym zapalenia oskrzeli i płuc,

10%
pozostało do przeczytania: 90%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Interesuje Cię pakiet wielu subskrypcji? Napisz do nas redakcja@gpcodziennie.pl

W tym numerze