Herbatki łagodzące skutki zjedzenia 12 potraw

#NaturaUzdrawia

Działają rozkurczowo na mięśnie gładkie jelit, pobudzają wydzielanie soku żołądkowego, przyspieszając przemianę materii, oraz chronią i regenerują przeciążoną wątrobę. Dzisiaj zioła i herbatki ziołowe, które sprawią, że będziemy mogli bezkarnie spożywać wszystkie świąteczne potrawy.

Na start polecamy herbatkę na trawienie, szczególnie w przypadku dań mięsnych, tłustych pasztetów, kapusty, grochu czy generalnie bardzo obfitego posiłku. Warto sobie przygotować większą ilość mieszanki, którą możemy przechowywać w słoiku.

Pomagamy jelitom

Potrzebujemy: po 50 g krwawnika i owocu kopru włoskiego, po 30 g mięty i kminku. Warto też dodać 20 g korzenia lukrecji, o ile nie cierpimy na nadciśnienie. Pijemy 1 czubatą

     

10%
pozostało do przeczytania: 90%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze