Wielkanoc na słodko i słono

#NaturaUzdrawia

Uwielbiamy smak słodki, ponieważ kojarzy nam się ze szczęściem. Słony za to jest konkretny i naturalny. Dzisiaj o słodkich i słonych wielkanocnych przekąskach i potrawach. I co najważniejsze – zdrowych.

Na pierwszym planie słodkości z wielkanocną paschą na czele

Sposób jej przyrządzania jest zróżnicowany w zależności od regionu Polski i w niektórych miejscach nazywana jest sernikiem na zimno. Dzisiaj podamy przepis z Podlasia, gdzie zgodnie z tradycją pascha jest przyrządzana i podawana tylko raz w roku. Jej wykonanie nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych, a potrzebne składniki to: 1 kg białego tłustego sera (najlepiej wiejskiego lub bio), 7 żółtek, kilka kropli naturalnej

     

7%
pozostało do przeczytania: 93%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze