Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Ogórek kiszony zawsze modny

Dodano: 13/08/2021 - Numer 2989 - 13.08.2021

Kiszony ogórek wspomaga trawienie oraz przywraca prawidłową florę bakteryjną jelit, obniża poziom cholesterolu i zapobiega anemii. Dzisiaj o niezwykłych właściwościach głównych składników kiszonki: ogórku, chrzanie, czosnku i koprze.

Ostatnie lata to moda na kiszonki. Klasyczną kiszoną kapustę i ogórki wypierają smakowite receptury zawierające złotą kapustę kiszoną razem z marchwią, kurkumą oraz imbirem, kiszony czosnek niedźwiedzi z chrzanem, kimchi w wersji polskiej i azjatyckiej, czerwona kapusta kiszona oraz kiszona biała rzodkiew, a także kiszony por, czosnek czy nawet kiszone suszone pomidory. Kiszonki jako naturalne probiotyki doskonale wspomagają zdrową florę jelitową, utrzymując niekorzystne bakterie pod kontrolą, produkując

     

9%
pozostało do przeczytania: 91%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze