Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Jubileuszowy tort

Dodano: 10/09/2021 - Numer 3009 - 10.09.2021

Bezmleczny dla uczulonych na mleko, bezglutenowy dla osób borykających się z celiakią, bez cukru dla osób na diecie, a także dla wegan. Dzisiaj kilka wersji smacznego i efektownego tortu dla najbardziej wymagających podniebień.

Czy zdrowe torty muszą być mało smaczne, a ich wygląd nie przykuwać wzroku? Dzisiaj udowodnimy, że przy niewielkim wysiłku jesteśmy w stanie zastąpić 30-proc. śmietanę, kaloryczny karmel, mąkę pszenną, a nawet jajka.

Tort bezglutenowy i bezmleczny

Na pierwszy plan tort czekoladowy z malinowo-kokosową nutą. Na starcie możemy upiec klasyczny duży biszkopt, do którego przygotowania będą potrzebne: 4 jajka w temperaturze pokojowej, 3 żółtka, 1/3 szklanki kakao, ok. 1/2 

     

10%
pozostało do przeczytania: 90%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze