Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Rozgrzewające zupy z kaszą na jesień

Dodano: 12/11/2021 - Numer 3052 - 12.11.2021

Poprawiają nasz metabolizm, co istotne jest dla utrzymania prawidłowej wagi. Przyczyniają się do obniżenia złego cholesterolu, poprawy koncentracji i kondycji skóry, włosów i paznokci z uwagi na to, że dostarczają mnóstwo witamin i minerałów. Dzisiaj o zupach jesiennych opartych na kaszach.

Jaglana, pęczak, jęczmienna i gryczana to dzisiaj główne składniki rozgrzewających jesiennych zup. Dlaczego warto jadać kasze? Pewnie słyszeliście w czasach dzieciństwa przysłowie: „kto jada kaszki, ten piękny i gładki”. Współczesne badania naukowe potwierdzają prozdrowotne działania kasz.

Na start rekomendujemy zupę dyniową z dodatkiem kaszy jaglanej. Niezbędne składniki to: 6 łyżek kaszy jaglanej, 8 ziemniaków, 2 cebule, 2 ząbki

     

18%
pozostało do przeczytania: 82%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze