Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Wiejska oranżada wraca na salony

Dodano: 27/05/2022 - Numer 3189 - 27.05.2022

Oczyszcza organizm, reguluje florę bakteryjną jelit oraz wzmacnia układ sercowo-naczyniowy. Dzisiaj o prozdrowotnych właściwościach kwasu chlebowego, który po wielu latach zapomnienia znowu przeżywa renesans.

Popularność spożywania kwasu chlebowego cały czas rośnie. Ceniony był już setki lat temu, ponieważ doskonale gasił pragnienie, poprawiał trawienie oraz wzmacniał odporność. Współczesne badania naukowe potwierdzają, iż jest bogatym źródłem witamin C i E, z grupy B, selenu oraz cynku. Najcenniejsze właściwości prozdrowotne kwasu chlebowego wynikają przede wszystkim z tego, iż jest on naturalnym prebiotykiem. Zawiera pałeczki kwasu mlekowego, które są dobroczynnymi bakteriami i we florze jelitowej z jednej strony hamują rozwój patogennych

     

14%
pozostało do przeczytania: 86%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze