Naturalne substytuty cukru

Dodano: 05/08/2022 - Numer 3238 - 05.08.2022

#NaturaUzdrawia

Są niskoglikemicznym dobrem, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo. Dodatkowo to skarbnica witamin i związków mineralnych, które regenerują i wzmacniają nasz organizm. Dzisiaj o stewii, korzeniu lukrecji i miodzie, które doskonale zastąpią cukier.

Czy można zastąpić biały cukier? Okazuje się, że to trudne wyzwanie jest możliwe do realizacji szczególnie w zakresie naszych kulinarnych potrzeb. Natura nas wspiera słodkimi ziołami, miodami, owocami i warzywami.

Zioło idealne dla dzieci

Korzeń lukrecji jest surowcem, który jest wykorzystywany zarówno w produkcji słodyczy, jak i medycynie oraz kosmetyce. Jego nazwa pochodzi od greckich słów „glykis” – słodki, i „rhiza” – korzeń. Z uwagi na szczególnie

     

12%
pozostało do przeczytania: 88%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze