Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Moc korzeniowych warzyw (cz. 2)

Dodano: 18/10/2024 - Numer 3794 - 18.10.2024

Zawiera wysokie ilości potasu, który pomaga regulować ciśnienie krwi i wspiera funkcjonowanie układu moczowego. Dzięki zawartości antyoksydantów, takich jak witamina C, luteina czy beta-karoten, działa przeciwzapalnie i wzmacnia odporność. Dzisiaj o korzeniu pietruszki.

Korzeń pietruszki jest używany w kuchni na całym świecie jako aromatyczny dodatek do zup, sosów i innych potraw. Jego zdrowotne właściwości były znane już w starożytności, a współczesne badania naukowe potwierdzają bogactwo witamin, minerałów i błonnika, wpierające nie tylko układ trawienny, lecz także detoksykację organizmu.

Korzeń pietruszki jest znakomitym wyborem dla tych, którzy chcą zadbać o równowagę elektrolitową w organizmie, ponieważ ma właściwości moczopędne, które pomagają w usuwaniu nadmiaru

     

41%
pozostało do przeczytania: 59%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze