Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Moc warzyw korzeniowych (cz. 3)

Dodano: 25/10/2024 - Numer 3799 - 25.10.2024

To bogactwo antyoksydantów, witamin i minerałów wspierających serce, oczy i układ odpornościowy. Nie tylko jest składnikiem dań polskiej kuchni, lecz także pomaga utrzymać optymalne ciśnienie krwi i wspiera w walce z anemią. Używany regularnie staje się naturalnym sojusznikiem w walce o dobre samopoczucie. Dzisiaj o korzeniu buraka.  Korzeń buraka jest szeroko wykorzystywany w kuchni na całym świecie. Jego słodki smak doskonale komponuje się zarówno w daniach na ciepło, jak i na zimno. Idealny składnik sałatek, soków i dań pieczonych. Współczesne badania naukowe pokazują, że korzeń buraka pomaga w detoksykacji organizmu, wspiera układ trawienny oraz przyczynia się do poprawy wydajności i 

     

35%
pozostało do przeczytania: 65%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze