Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Mąka kasztanowa i łubinowa – zdrowa moda na talerzu

Dodano: 07/02/2025 - Numer 3868 - 07.02.2025

Coraz częściej królują na stołach, wspierając zdrowie serca, kontrolę masy ciała oraz mając pozytywny wpływ na poziom cukru i cholesterolu we krwi. Są doskonałą alternatywą w dietach bezglutenowych i redukcyjnych oraz coraz popularniejszym wyborem dla osób dbających o zdrowy styl życia. Dzisiaj o mące kasztanowej i łubinowej. Mąka kasztanowa jest produkowana z wysuszonych i zmielonych kasztanów jadalnych. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem i orzechową nutą. Jest bogata w skrobię oraz błonnik, który wspiera zdrowie układu trawiennego i pomaga w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu. Dodatkowo jest ona źródłem witamin takich jak B6 i C oraz

     

36%
pozostało do przeczytania: 64%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze