Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Zioła odżywiające mózg

Dodano: 01/09/2018 - numer 2117 - 01.09.2018
Aby pomóc naszym uczniom w koncentracji i poprawie wyników w nauce, włączmy do ich codziennej diety lecytynę, orzechy włoskie oraz napary z cytryńca, lukrecji czy tymianku. Lecytyna to substancja produkowana bez przerwy przez wątrobę, ale także składnik odżywczy zawarty w nasionach soi, jajach czy otrębach ryżowych. Jest szczególnie ważna dla prawidłowego działania mózgu, nerwów i błon komórkowych oraz powszechnie stosowana do zwiększania aktywności mózgu. Nie zapominajmy o orzechach włoskich, które wspaniale odżywiają mózg. Aby poprawić koncentrację, możemy stosować także zioła, takie jak cytryniec, który stabilizuje umysł, a przy okazji zatrzymuje nadmierne poty i skutecznie przeciwdziała moczeniu nocnemu. Bardzo dobrze komponuje się z tymiankiem, który
     

44%
pozostało do przeczytania: 56%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze