Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Mąka konjac – ciekawostka w diecie odchudzającej

Dodano: 31/01/2025 - Numer 3863 - 31.01.2025

Zyskuje na popularności dzięki swoim unikalnym właściwościom zdrowotnym, które obejmują zarówno kontrolę masy ciała, jak i pozytywny wpływ na poziom cukru we krwi. Ponadto poprawia trawienie oraz obniża poziom złego cholesterolu. Dzisiaj o mące konjac. Mąka konjac jest wytwarzana z bulwy korzenia rośliny zwanej dziwadłem lub trupim kwiatem. Znana też jako mąka shirataki, to produkt bogaty w glukomannan, czyli rodzaj błonnika rozpuszczalnego, który ma zdolność do absorbowania wody i pęcznienia. Ponadto pomaga on stabilizować poziom cukru we krwi, opóźniając absorpcję glukozy do krwiobiegu.  Dzięki tym właściwościom produkt ten jest szczególnie polecany osobom z insulinoopornością lub cukrzycą. Regularne spożywanie mąki konjac może zatem pomóc w 

     

40%
pozostało do przeczytania: 60%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów gpcodziennie.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gpcodziennie.pl

W tym numerze